cursos monogràfics realitzats

febrer-març 2018    creació de forma per pamela-tocat i composició creativa en sinamay

El concepte d’aquest curs és aprendre a crear les teues pròpies formes i estructures amb materials i eines a l’abast de la teua mà, amb resultats sorprenents. Els dissenys a realitzar són pameles-tocats en sinamay amb variants d’ales, amb copes afegides en uns casos i d’una peça en uns altres; també increïbles composicions tant per a la decoració de la teua pamela-tocat com per a tocats independents.

Amb l’execució d’aquests exercicis els alumnes han vist la possibilitat de formar les seues pròpies creacions i innovar amb les seues pròpies formes; també d’introduir-se al món de la barreteria i tocats o d’ampliar els seus coneixements en aquest camp. Els resultats han estat sorprenents per als mateixos alumnes.

Posted in blog valencià | Comentarios desactivados en febrer-març 2018    creació de forma per pamela-tocat i composició creativa en sinamay

febrer 2018 el vestit de llauradora

Aquest curs monogràfic està concebut per tal d’entendre i revaloritzar el conegut com a vestit de llaurador i llauradora valenciana. Durant anys la seua senzillesa i antiguitat l’ha fet menys atractiu en una festa com les falles que ha cercat un model o vestit més ornamentat i preciosista. El vestit de llauradora és la base i model inicial que ha estat reconegut com a vestit icònic i representatiu valencià, que s’ha conservat principalment en algunes festivitats determinades.

Els alumnes també han aprés a diferenciar els diferents punts de brodat així com els dissenys més tradicionals i antics que omplien mocadors i davantals. Després han confeccionat un davantal de seda negre i han començat a brodar un mig mocador de batista blanca a punt de cadeneta realitzat amb agulla. Aquests mocadors o mitjos mocadors són la tipologia més estesa a les nostres comarques i han estat especialment usats per tal de vestir-se a la manera tradicional, juntament amb aquells brodats amb fil metàl·lic daurat.

Posted in blog valencià | Comentarios desactivados en febrer 2018 el vestit de llauradora

octubre – desembre 2017 espolí, molt més que tela

Aquest monogràfic de disseny de producte amb espolí, dirigit a les alumnes de la beca Moviment Espolí 2017-18 d’Amstel, tenia com a objectiu dissenyar un objecte amb espolí que permetés exaltar les virtuts formals i visuals de color i transparència de la seda, així com apreciar i emfatitzar la sensació tàctil d’aquesta. Les alumnes havien d’abstreure’s del ja conegut per explorar possibilitats noves que posaren en relleu tot el potencial del teixit de seda.

Els resultats has estat més que satisfactoris. Ester Arroyo amb el seu kit de viatge Ensomni i Beatriz Guillén amb la seua Calas llum han realitzat un gran treball de la mà de Mónica García García. També es va unir a aquest monogràfic l’alumna Ester Lara per l’accèssit concedit per CÀNEM ESCOLA D’INDUMENTÀRIA, obtenint el seu joc d’Esbolines com a resultat final del projecte.

Fotografies per gentilesa de manuelsanchezfotografo

Posted in blog valencià | Comentarios desactivados en octubre – desembre 2017 espolí, molt més que tela

maig 2017 disseny i confecció de bosses en pell

En aquest curs s’hanrealitzat bosses en pell, explicant tant les tècniques de tall i confecció de la pell com la col·locació de fornitures i diferents acabats.

Posted in blog valencià | Comentarios desactivados en maig 2017 disseny i confecció de bosses en pell

abril – maig 2017 les calces. vestir les cames i els peus

El contingut d’aquest monogràfic consta de dues parts ben diferenciades, una teòrica i l’altra pràctica. Entendrem l’ús i les tipologies habituals de les calces usades en la roba tradicional valenciana i en els models a l’antiga. Aquest curs ens permetrà saber quins són els models adients per a cada vestit i la confecció d’un parell de calces. Aprendràs a confeccionar les teues pròpies calces, variants de punts per tal de realitzar diversos models i dissenys que podràs usar en els balls populars, danses o festes falleres.

Posted in blog valencià | Comentarios desactivados en abril – maig 2017 les calces. vestir les cames i els peus

març – abril 2017 rosa de pètals modelats en tela

El contingut del curs, està enfocat a la realització d’una rosa de pètals oberts per al muntatge d’un tocat. El propòsit del curs és l’aprenentatge del desenvolupament de les tècniques de creació, manipulació i modelatge dels pètals de les flors en qualsevol teixit, fins i tot pell, per posteriorment aplicar-ho a diferents composicions i decoració, com a bosses, cinturons, aplicacions en sombrereria, etc.

Posted in blog valencià, Cànem escola de moda | Comentarios desactivados en març – abril 2017 rosa de pètals modelats en tela

gener – febrer 2017 barret urbà flexible

Amb les mesures adequades i tallatge corresponent es pot efectuar el patronatge de qualsevol estructura de sombrereria, creant formes en tres dimensions amb les tècniques de moulage i aplicant les tècniques d’acabats i decoració.

Posted in blog valencià, Cànem escola de moda | Comentarios desactivados en gener – febrer 2017 barret urbà flexible

gener – febrer 2017 el vestit de llauradora

Aquest curs monogràfic està concebut per tal d’entendre i revaloritzar el conegut com a vestit de llaurador i llauradora valenciana. Durant anys la seua senzillesa i antiguitat l’ha fet menys atractiu en una festa com les falles que ha cercat un model o vestit més ornamentat i preciosista. El vestit de llauradora és la base i model inicial que ha estat reconegut com a vestit icònic i representatiu valencià, que s’ha conservat principalment en algunes festivitats determinades.

 

Posted in blog valencià, Cànem escola d'indumentària | Comentarios desactivados en gener – febrer 2017 el vestit de llauradora

novembre – desembre 2016 casquet creatiu amb moulage

El concepte d’aquest curs és desenvolupar les tècniques de modelatge, folrats i acabats en teixits. Està enfocat de tal manera que amb l’aprenentatge d’aquest tipus de casquet podrem posteriorment realitzar diferents formes de modelatge, aplicant la mateixa tècnica apresa, i variant la seua estructura, teixit i decoració.

 

Posted in blog valencià, Cànem escola de moda | Comentarios desactivados en novembre – desembre 2016 casquet creatiu amb moulage