sortides, entrades i esdeveniments

10 d’octubre de 2018: Exposició sobre ELS MOCADORS DE PIT BLANCS
Els alumnes de Cànem Escola d’indumentària es desplacen a la ciutat de Castelló per a visitar l’exposició organitzada per la fundació Dàvalos-Fletcher. En ella observen de prop gran quantitat de mocadors de pit blancs, els més característics de la nostra indumentària tradicional.

 

6-12 de juliol de 2018: tasques de restauració per a la FUNDACIÓ MARQUÉS DE CASTRILLÓN
María José Cañada, juntament amb quatre alumnes de Cànem Escola d’indumentària, són convidades per la FUNDACIÓ MARQUÉS DE CASTRILLÓN al Palau de Campos a Astúries, a passar allí del 6 al 12 d’octubre. Durant la seua estada, realitzen tasques de restauració tèxtil del patrimoni d’aquesta fundació.

 

26 de juliol de 2018: SESSIÓ FOTOGRÀFICA DE MODA
Estudi de l’estilisme de moda amb muntatge d’una sèrie de models de roba per a una sessió fotogràfica, en la qual es perfilen aspectes com la gamma cromàtica, la combinació de peces, l’escenari de la sessió i fins i tot, les postures de les models.

 

25 de juny 2018: LLUÍS ROMEU, de l’ALCORÇ ORFEBRES, visita CÀNEM ESCOLA D’INDUMENTÀRIA
Lluís ens mostra una gran varietat dels seus treballs i ens parla de la història i evolució de moltes peces, remarcant algunes de les seues característiques principals.

 

22 de juny 2018: Celebrem la nostra primera JORNADA DE PORTES OBERTES
Al matí el públic visita les instal·lacions d’ESCOLA CÀNEM per a veure als alumnes treballant, tant els d’indumentària com els de moda. També visita una exposició amb treballs realitzats pels estudiants.

A la vesprada, conferència a càrrec d’ALEJANDRO RESTA, que ens parla de la seua experiència en el món de la moda.

I després de la conferència, lliurament de premis. Teresa Signes s’emporta el guardó de CÀNEM MODA 2018 i Ester Lara el de CÀNEM INDUMENTÀRIA 2018. Amb aquests premis l’escola vol destacar l’esforç i el recorregut en l’aprenentatge dels estudiants. A continuació, els assistents gaudeixen amb l’exposició dels treballs realitzats pels alumnes.

Seguidament gaudim amb l’actuació de CÀNEM GRUP DE BALLS POPULARS. La jornada finalitza amb un vi d’honor.

 

16 de juny de 2018: María José Cañada viatja al MUSEU NACIONAL D’ARTS DECORATIVES DE MADRID per a assistir a un curs sobre teixits antics
El curs consisteix en l’anàlisi de teixits i fibres antigues, les tipologies i formes de teixir, des del segle IX fins al segle XIX.

 

25 de maig 2018: Visita al MUSEU DE LA SEDA
Els alumnes de CÀNEM ESCOLA D’INDUMENTÀRIA TRADICIONAL visiten el MUSEU DE LA SEDA i l’exposició temporal sobre la seda a Tailàndia. Molt interessant poder desfer les madeixes de seda, i veure els vestits que es realitzen tradicionalment amb aquesta fibra en la nostra casa.

 

24 i 25 de maig 2018: Alumnes i professors viatgen fins a MADRID
Viatge a Madrid per a gaudir d’algunes propostes culturals que ofereix la ciutat, relacionades amb la moda i la indumentària. La primera d’elles és la visita a l’exposició temporal ICONES D’ESTIL en el MUSEU DEL VESTIT, que fa un recorregut gràfic per algunes àrees del país a través de part dels fons etnogràfics de la institució.

En el MUSEU DEL VESTIT, a més de l’exposició temporal, els alumnes d’ESCOLA CÀNEM visiten també les instal·lacions i l’exposició permanent.

Els alumnes assisteixen també al museu THYSSEN-BORNEMISZA. A part de les col·leccions permanents d’art, visiten l’exposició SOROLLA I LA MODA en la qual es fa un recorregut per obres de l’artista, principalment retrats, com a exponents de la moda de les primeres dècades del segle XX.

 

7 de maig 2018: FEDE SAINZ DE ROBLES, de la marca SEPIIA, visita ESCOLA CÀNEM
Fede ens parla del seu projecte en una conferència que porta per títol “Com generar una empresa a través de la unió de moda i tecnologia”.

 

23 d’abril 2018: Escola Cànem en l’exposició d’OKUDA SAN MIGUEL en EL CENTRE DEL CARME

Sessió fotogràfica dels treballs dels alumnes d’indumentària i de moulage per a INDUMENTAT, realitzada per TOTEM COMUNICACIÓ.

 

9 abril 2018: Participació de Cànem Escola d’indumentària en la PROCESSÓ DE SANT VICENT FERRER

Cànem Escola d’indumentària tradicional valenciana, juntament amb alguns amics del Grup de Balls Populars de les Folies de Carcaixent, participa en l’ofrena amb l’altar del Mocadoret.

 

27 març 2018: VISORI en Escola Cànem

Taller de la mà de Javier Soria, creador de la marca Visori FashionArt, sobre com donar-li un segon ús a peces ja confeccionades.

Sessió fotogràfica amb Visori en Escola Cànem. (Imatges de María Vagna)

 

18 febrer 2018: El Grup de balls populars Cànem en la presentació de MÓNICA OLTRA com FM 2018 Ángel de l’Alcázar-José Maestre

Cal destacar que la roba que llueix Mónica ha estat realitzada pels alumnes de Cànem escola d’indumentària tradicional valenciana.

 

5 febrer 2018: Escola Cànem visita l’exposició EL TEMPS DE LA SEDA en el MUSEU NACIONAL DE CERÀMICA I ARTS SUNTUARIES GONZÁLEZ MARTÍ DE VALÈNCIA

Col·lecció de teixits que mostra l’evolució dels diferents dissenys realitzats sobre seda.

 

28 gener 2018: Els alumnes del POSTGRAU EXPERT UNIVERSITARI EN FALLES I CREATIVITAT DE LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA visiten Escola Cànem

Masterclass de la mà de Xavier Rausell sobre el panorama actual de la roba en la indumentària fallera.

 

23 gener 2018: Escola Cànem visita la fàbrica d’HORTENSIA MAESO i una de les seues tendes

 

27 desembre 2017: Conferència de CLARA BELTRÁN en Escola Cànem

Conferència de Clara Beltrán sobre el col·leccionisme al segle XIX: la col·lecció de Maria Regordosa de Torres Reina (1888-1920) i els vestits regionals.

 

15 desembre 2017: Escola Cànem a REQUENA

EXPOSICIÓ PERMANENT DE LA INDUMENTÀRIA TRADICIONAL EN EL CAMP DE REQUENA-UTIEL en el MUSEU MUNICIPAL DE REQUENA.

EXPOSICIÓ “VAL MÉS L’EMBOLCALL QUE LA CRIATURA. LA INFÀNCIA EN LA TRADICIÓ DE REQUENA-UTIEL”, en el TEMPLE DE SANTA MARIA DE REQUENA: diferents aspectes de la vida infantil d’antany sobre la indumentària, mobiliari, jocs i altres costums.

 

10 desembre 2017: Professors i alumnes de l’Escola Cànem amplien la seua formació fora de les aules

Professors i alumnes assisteixen i participen en el III SEMINARI DE LA PARAULA VESTIDA en el MUSEU PROVINCIAL DEL VESTIT POPULAR DE MORÓN DE ALMAZÁN, SORIA.

 

3 desembre 2017: Escola Cànem en el PASSE D’INDUMENTÀRIA TRADICIONAL organitzat per la Regidoria de Cultura Festiva i la Junta Central Fallera

Les Folies de Carcaixent i Escola Cànem participen en el passe d’indumentària tradicional organitzat per la Regidoria de Cultura Festiva i Junta Central Fallera per celebrar el primer aniversari de la declaració de les Falles de València com a Patrimoni de la Humanitat.

 

3-5 novembre 2017: Participació d’Escola Cànem en FESTA I NOCES, FIRA VALÈNCIA, amb un stand de luxe

el nostre stand

desfilada d’indumentària

desfilada de moda

accions

festival

vídeos

 

22 octubre 2017: Participació de Grup de balls populars Cànem en la PROCESSÓ DE LA VERGE D’AIGÜES VIVES DE CARCAIXENT

 

4 octubre 2017: Escola Cànem viatja a CASTELLÓ DE PLANA

Exposició “CASTELLÓ, LA IMATGE D’UN POBLE”, organitzada per Atzavara Danses i la Fundació Davalos-flecher.

MUSEU D’ETNOLOGIA de Castelló de la Plana.

 

Juliol 2017: Taller de tints, tintats i reserves

 

14 i 15 juny 2017: Escola Cànem viatja a MADRID

SASTRERIA CORNEJO: visita a l’exposició de roba de diverses èpoques per a sèries de televisió, teatre i grans produccions cinematogràfiques i als tallers on se segueix confeccionant roba per ser llogada al món de l’espectacle.

MUSEU DEL VESTIT: evolució històrica de la indumentària i dels testimoniatges del patrimoni etnològic representatius de la nostra cultura.

REIAL ACADÈMIA DE BELLES ARTS DE SANT FERNANDO: exposició de Paco Rabanne.

REIAL ACADÈMIA DE BELLES ARTS DE SANT FERNANDO: exposició de les pintures negres de Goya.

 

28 maig 2017: Grup de balls populars Cànem en LA JÀQUERA I LES DANSES DE VALÈNCIA

El Grup de balls populars Cànem, juntament amb el grup de balls populars Les Folies de Carcaixent, va estar representat amb la participació d’alguns dels seus alumnes en la Jàquera i les Danses de València.

 

Maig 2017: El professorat d’Escola Cànem en constant formació

Curs sobre restauració tèxtil a Madrid sobre teixits espolinats del segle XIX i XX: els teixits del luxe en la nostra indumentària tradicional valenciana.

 

25 maig 2017: Escola Cànem visita el MUSEU DE LA FESTA D’ALGEMESÍ

Exposició permanent al voltant de la PROCESSÓ DE LA MARE DE DÉU DE LA SALUT, declarada al 2011 Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco.

Exposició temporal RITUS DE PAS, que mostra els diferents vestits de cerimònia del segle XX.

 

26 abril 2017: Els alumnes de Cànem Escola d’indumentària en la PROCESSÓ DE SANT VICENT

 

 

6 abril 2017: Masterclass en el MUSEU VALENCIÀ D’ETNOLOGIA a càrrec d’Escola Cànem

Confecció d’un cosset de principis del segle XIX seguint els patrons d’una peça antiga. Xavier Rausell ens parla dels cossets des d’un punt de vista històric, del seu origen i evolució. Seguidament Àngel Martínez, especialista en restauració del patrimoni tèxtil, ens explica l’inevitable envelliment i degradació de la indumentària i l’anàlisi per a la seua restauració. María José Cañada, experta en patronatge i confecció de la indumentària tradicional, ens il·lustra sobre com reproduir aquesta peça fidelment. Mentre, les alumnes Virginia Noguera, Rosana Sacie i Sara Soler ens mostren en directe tot el procés: des del patró fins a l’envarat.

 

28 març 2017: Escola Cànem visita GARIN 1820

 

11 març 2017: Entrevista de RIBERA TV a Escola Cànem

https://youtu.be/ezBRv5GL6R4

 

18 febrer 2017: Debut de CÀNEM GRUP DE BALLS POPULARS

CÀNEM GRUP DE BALLS POPULARS debuta en la presentació de Marta Ródenas Carbonell, FM 2017 de la Falla Mossén Sorell-Corona i alumna de Cànem Escola d’indumentària.

 

15 febrer 2017: Escola Cànem visita el MUSEU DE BELLES ARTS DE VALÈNCIA

 

Febrer i març 2017: Escola Cànem com a part del #movimientoespolin d’AMSTEL

El #movimientoespolin, iniciat per Amstel, té com a fil conductor el reconeixement de l’espolí com el teixit-joia que ens identifica. D’altra banda, és també un toc d’atenció, ja que queden pocs telers i pocs teixidors que sàpiguen realitzar el teixit espolinat.

 

28 gener 2017: Els alumnes de la primera promoció del POSTGRAU FALLES I CREATIVITAT DE LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA visiten Escola Cànem

Xavier Rausell explica les claus de la indumentària tradicional i del concepte de la roba a l’antiga.

 

11 desembre 2016: Escola Cànem viatja a BORRIANA

Presentació dels dos volums d’INDUMENTÀRIA TRADICIONAL VALENCIANA, de Francesc Xavier Rausell Adrià, al Centre Cultural La Mercé de Borriana. Acte presentat per la nostra alumna Elena Sales, cort d’honor de l’FM 2017 de la Falla Caçadors.

 

30 novembre 2016: Escola Cànem visita l’exposició “INVENTANT LA TRADICIÓ” en el MUSEU VALENCIÀ D’ETNOLOGIA

 

23 novembre 2016: Escola Cànem en la inauguració de l’exposició “INVENTANT LA TRADICIÓ” en el MUSEU VALENCIÀ D’ETNOLOGIA

 

4 novembre de 2016: Escola Cànem visita els salons FESTA I NOCES 2016 en Fira València

 

21 octubre 2016: Escola Cànem visita el COL·LEGI DE L’ART MAJOR DE LA SEDA DE VALÈNCIA

 

29 setembre 2016: Festa d’INAUGURACIÓ d’Escola Cànem