Cànem

Visita a la CASA MUSEU SOROLLA. El MUSEU SOROLLA ocupa la casa que va ser habitatge del pintor i la seua família des de 1911. Les col·leccions es distribueixen per totes les zones visitables de la casa, que ha conservat quasi intacta la decoració que va tindre en vida de Joaquín Sorolla. La col·lecció de pintura (més de mil dues-centes peces) conviu, per tant, amb el mobiliari i els objectes originals de l’habitatge. Es tracta d’una de les cases de l’artista millor conservades d’Europa.

Visita a PERIS COSTUMES, Algete (Madrid). Peris Costumes forma part de la història del teatre, del cinema, de la televisió i de la publicitat a escala internacional des de 1856. Són experts en el lloguer i confecció de vestuari de totes les èpoques. Compten amb milions de peces entre vestuari i accessoris de totes les èpoques, situades en les seues instal·lacions que sumen ja, entre totes les localitzacions, 22.000 metres quadrats. Tenen seu a Madrid, Lisboa, Budapest, París, Berlín, Viena i Londres.

A Madrid, les seues naus sumen 11.500 m² i més de 3.500.000 peces. Vam poder visitar els magatzems on es troben aquestes peces, el taller dels patronistes i sastres, el taller de treball artesanal del cuir, la Jewel House, la fàbrica de sabates, i l’àrea de tractament de peces i teixits.

XAVIER RAUSELL presenta el seu tercer llibre, AL DETALLe INDUMENTÀRIA VALENCIANA, en el MUSEO DEL TRAJE DE MADRID, acompanyat d’alumnes i professors de CÀNEM ESCOLA D’INDUMENTÀRIA TRADICIONAL i de les FOLIES DE CARCAIXENT.

L’esdeveniment ha sigut organitzat pel MUSEO DEL TRAJE DE MADRID i per l’ASSOCIACIÓ D’AMICS DEL MUSEO DEL TRAJE DE MADRID, en les seues CONFERÈNCIES DIMECRES DELS AMICS. Recomanem el següent enllaç: http://www.culturaydeporte.gob.es/mtraje/educacion/cursos-conferencias/conferencias.html

Actuació de les FOLIES DE CARCAIXENT.

les folies vídeo 1

les folies vídeo 2

les folies vídeo 3

Visita al MUSEU D’ARTS DECORATIVES DE MADRID, de la mà de MARÍA DOLORES VILA I ABRAHAM RUBIO.

El museu va ser creat en 1912 seguint una concepció similar a la que havia animat la posada en marxa d’altres museus del mateix tipus, com el South Kensington Museum (hui Victoria and Albert Museum) de Londres, i el Musée dónes Arts Dècoratifs de París.

El nostre objectiu era fonamentalment visitar l’exposició de tèxtils que inclou tan teixits no confeccionats, com indumentària (civil i religiosa) i aixovar domèstic. Arranca en el segle II, amb teixits coptes, i arriba quasi fins a l’actualitat. Poden veure’s teixits de domàs, vellut, brodats, encaixos…

D’especial interés també per a nosaltres va ser la cuina valenciana. El conjunt de taulells que componen aquesta cuina ens aporta valuosa informació no solament sobre el que feia en ella sinó també sobre quins aliments se servien, per què i com. Era una estada dedicada a les reunions informals d’una família adinerada del segle XVIII. Un lloc en el qual es realitzaven refrescos, afalacs i xicotets menjars per a convidats.

Passeig per DECOR ACCIÓ, en el Barri de les Lletres, amb el seu tradicional mercat ambulant d’antiguitats i artesania.