Cànem

8-10 novembre 2019: ESCOLA CÀNEM en ESPAI INDUMENTÀRIA, en FIRA VALÈNCIA

El nostre stand, en el qual vam exposar una xicoteta mostra de treballs dels alumnes

ESCOLA CÀNEM porta les seues aules a ESPAI INDUMENTÀRIA

ESCOLA CÀNEM participa en els Premis Talent. Els cinc alumnes d’ESCOLA CÀNEM que es van presentar a aquests premis van tindre l’oportunitat de desfilar amb indumentària confeccionada per ells mateixos. A continuació van desfilar els treballs dels tres finalistes dels Premis Talent, tots ells d’ESCOLA CÀNEM. I al final del certamen va arribar el moment més esperat pels assistents: Kike García Ferrer guanyador del Premi Talent d’Indumentària 2019.

Els tres finalistes dels Premis Talent van tindre també l’oportunitat d’exposar els seus treballs en la Zona Fun durant els tres dies de fira.

Dissabte passat Xavier Rausell donà una conferència en Espai Indumentària, Fira València, que portava per títol ELS VESTITS TRADICIONALS VALENCIANS, INDUMENTÀRIA PER A LA FESTA. Xavier va fer un repàs per les festes més importants de les nostres terres i la seua indumentària tradicional. Morella, el Mestrat, la plana de Castelló, els Serrans, l’horta de València, la ciutat de València, la Costera, l’Alcoià i el Comtat, el camp d’Alacant, Xixona i Oriola, foren algunes de les localitats o comarques presents. Després d’aquest passe de roba, poguérem gaudir d’una actuació amb els balls populars més representatius de les tres províncies de la Comunitat Valenciana a càrrec de LesFolies de Caixent.

28 octubre 2019: Els alumnes d’ESCOLA CÀNEM visiten l’exposició dels GRANS DE LA MODA EN LA SEDA, en el MUSEU DE LA SEDA DE VALÈNCIA.

En ella han pogut veure peces de destacats dissenyadors que han passat a la història de la moda com Christian Dior, Pierre Balmain, Yves Sain Laurent, Carolina Herrera, Emilio Pucci, Lanvin, Givenchy, Karl Lagerfeld, Guy Laroche, Balenciaga, Valentino i Gaultier, entre altres. Una interessant exposició que mostra la importància de la moda del segle XX a través de vestits de núvia, carrer, festa i complements.

15 octubre 2019: Els alumnes d’ESCOLA CÀNEM es desplacen fins a Alcoi per a visitar AITEX, centre tecnològic dedicat a la investigació en l’àmbit de la indústria tèxtil.

L’Institut treballa en diverses àrees de coneixement, entre les quals destaquen els tèxtils intel·ligents i funcionals, el confort tèxtil, les aplicacions de la biotecnologia en els processos tèxtils i la nanotecnologia aplicada al desenvolupament de materials tèxtils, nous processos tèxtils, solucions tèxtils per a àrees com la sanitària, la protecció personal i la seguretat.

15 octubre 2019: ESCOLA CÀNEM es desplaça fins a Alcoi per a visitar també el MUSEU ALCOIÀ DE LA FESTA.

El renovat museu està dedicat íntegrament en les festes de Moros i Cristians d’Alcoi, on el visitant pot experimentar tots els detalls i sentiments que envolten en la festa. El museu suposa el manteniment viu de les tradicions i de les essències de la Festa de Moros i Cristians, utilitzant per a això les més avançades tecnologies. Un passeig didàctic i entretingut per la memòria i la història d’un poble.

24 setembre 2019: «LA MODA DE PRINCIPI A FI. L’aprenentatge de totes les seues fases com a element clau». Conferència a càrrec de XAVI MONTAVA.

Extraordinària conferència en la qual Xavi ens ha parlat del món de la moda, des de la idea fins a la peça en la botiga. Xavi ens dóna les claus per a una trajectòria exitosa que comença per la formació de qualitat de l’alumne.

Juny 2019: Un any més, alumnes i professors del curs monogràfic de RESTAURACIÓ DE TEIXITS de CÀNEM ESCOLA D’INDUMENTÀRIA han anat a Astúries per a fer la seua col·laboració anual amb la Fundació Marqués de Castrillón.

En aquesta col·laboració els alumnes van fer treballs de manteniment, catalogació, estudi i anàlisi de les peces tèxtils d’aquesta fundació, així com les intervencions oportunes per a la seua correcta lectura i conservació. El grup també va poder gaudir de la convivència en el Palau d’Andés així com de la naturalesa i dels pobles que l’envolten.

30 juny 2019: ESCOLA CÀNEM participa en l’acte d’inauguració de la GRAN FIRA DE VALÈNCIA amb LES FOLIES DE CARCAIXENT.

12-14 de juny de 2019: Alumnes i professors d’ESCOLA CÀNEM se’n van a Madrid de viatge de fi de curs.

Visita a la CASA MUSEU SOROLLA. El MUSEU SOROLLA ocupa la casa que va ser habitatge del pintor i la seua família des de 1911. Les col·leccions es distribueixen per totes les zones visitables de la casa, que ha conservat quasi intacta la decoració que va tindre en vida de Joaquín Sorolla. La col·lecció de pintura (més de mil dues-centes peces) conviu, per tant, amb el mobiliari i els objectes originals de l’habitatge. Es tracta d’una de les cases de l’artista millor conservades d’Europa.

Visita a PERIS COSTUMES, Algete (Madrid). Peris Costumes forma part de la història del teatre, del cinema, de la televisió i de la publicitat a escala internacional des de 1856. Són experts en el lloguer i confecció de vestuari de totes les èpoques. Compten amb milions de peces entre vestuari i accessoris de totes les èpoques, situades en les seues instal·lacions que sumen ja, entre totes les localitzacions, 22.000 metres quadrats. Tenen seu a Madrid, Lisboa, Budapest, París, Berlín, Viena i Londres.

A Madrid, les seues naus sumen 11.500 m² i més de 3.500.000 peces. Vam poder visitar els magatzems on es troben aquestes peces, el taller dels patronistes i sastres, el taller de treball artesanal del cuir, la Jewel House, la fàbrica de sabates, i l’àrea de tractament de peces i teixits.

XAVIER RAUSELL presenta el seu tercer llibre, AL DETALLe INDUMENTÀRIA VALENCIANA, en el MUSEO DEL TRAJE DE MADRID, acompanyat d’alumnes i professors de CÀNEM ESCOLA D’INDUMENTÀRIA TRADICIONAL i de les FOLIES DE CARCAIXENT.

L’esdeveniment ha sigut organitzat pel MUSEO DEL TRAJE DE MADRID i per l’ASSOCIACIÓ D’AMICS DEL MUSEO DEL TRAJE DE MADRID, en les seues CONFERÈNCIES DIMECRES DELS AMICS. Recomanem el següent enllaç: http://www.culturaydeporte.gob.es/mtraje/educacion/cursos-conferencias/conferencias.html

Actuació de les FOLIES DE CARCAIXENT.

les folies vídeo 1

les folies vídeo 2

les folies vídeo 3

Visita al MUSEU D’ARTS DECORATIVES DE MADRID, de la mà de MARÍA DOLORES VILA I ABRAHAM RUBIO.

El museu va ser creat en 1912 seguint una concepció similar a la que havia animat la posada en marxa d’altres museus del mateix tipus, com el South Kensington Museum (hui Victoria and Albert Museum) de Londres, i el Musée dónes Arts Dècoratifs de París.

El nostre objectiu era fonamentalment visitar l’exposició de tèxtils que inclou tan teixits no confeccionats, com indumentària (civil i religiosa) i aixovar domèstic. Arranca en el segle II, amb teixits coptes, i arriba quasi fins a l’actualitat. Poden veure’s teixits de domàs, vellut, brodats, encaixos…

D’especial interés també per a nosaltres va ser la cuina valenciana. El conjunt de taulells que componen aquesta cuina ens aporta valuosa informació no solament sobre el que feia en ella sinó també sobre quins aliments se servien, per què i com. Era una estada dedicada a les reunions informals d’una família adinerada del segle XVIII. Un lloc en el qual es realitzaven refrescos, afalacs i xicotets menjars per a convidats.

Passeig per DECOR ACCIÓ, en el Barri de les Lletres, amb el seu tradicional mercat ambulant d’antiguitats i artesania.

21 de maig de 2019: ESCOLA CÀNEM visita la fàbrica DESCANS

ESCOLA CÀNEM visita la fàbrica DESCANS, situada en el POLÍGON INDUSTRIAL FONT DEL PITXER. Hem realitzat un recorregut per les seues instal·lacions per a conéixer de primera mà el procés de les seues sabates fetes a mida. En CÀNEM realitzem mensualment una eixida relacionada amb la moda o amb la indumentària, on els nostres alumnes aprenen tot allò que difícilment poden aprendre a les aules. Les eixides són part fonamental de la formació dels nostres alumnes.

18 de maig de 2019: CÀNEM MODA realitza el vestuari escènic per a l’obra TÓRTOLA (TEATRE RIALTO de València)

Els alumnes de CÀNEM MODA han realitzat el vestuari complet de tots els actors, inclosos els complements, sota la supervisió de Carmen Arce (disseny de vestuari) i la nostra professora Encarna Jiménez Torres.

TÓRTOLA, del director Rafael Calatayud i amb text de Begoña Tena, compta a més amb un destacat elenc d’actors: Mª José Peris, Resu Belmonte, Marta Chiner, Anna Casas, Anaïs Duperrein i Alejandra García.

Fotografies de Vicente A. Jiménez

14 de maig de 2019: ESCOLA CÀNEM EN LES CAROLINES

ESCOLA CÀNEM es desplaça fins al col·legi LES CAROLINES de Picassent per a fer una sessió de JUGAR COSINT amb els alumnes de 3r de primària. La primera activitat ha tractat sobre els deu tipus de teixits més rellevants per a ells, des d’un punt de vista teòric i també pràctic, on han pogut manipular uns mostraris per a comprovar a través de la vista i el tacte els tipus de teixits referenciats. A continuació han aprés els tres tipus de puntades més importants: embast, punt arrere i punt de trau. Finalment els alumnes han realitzat una activitat individual: cadascun d’ells s’ha fet el seu propi clauer.

29 d’abril de 2019: PROCESSÓ DE SANT VICENT
Els alumnes de CÀNEM ESCOLA D’INDUMENTÀRIA i els seus companys de les Folies de Carcaixent participen un any més en l’ofrena de Sant Vicent amb l’Altar del Mocadoret.

24 d’abril de 2019: MUSEU DEL CALÇAT d’Elda
Els alumnes d’ESCOLA CÀNEM visiten el MUSEU DEL CALÇAT d’Elda.

14 de març de 2019: CÀNEM ESCOLA D’INDUMENTÀRIA en el programa ESPAÑA DIRECTO de TV1

Pots veure el vídeo punxant ací: https://www.facebook.com/escolacanem/videos/555017888240595/

13 de març de 2019: À PUNT DIRECTE

Alzira renova el seu MUSEU FALLER i Xavier Rausell ens presenta la part d’indumentària en el programa À PUNT DIRECTE.

Prèviament Xavier Rausell i els alumnes de tercer curs d’indumentària tradicional valenciana de CÀNEM ESCOLA D’INDUMENTÀRIA realitzen el muntatge expositiu d’aquesta exposició.

En el MUSEU FALLER d’Alzira es pot observar l’evolució de la indumentària de la festa fallera de la capital de la Ribera.

Des del minut 01:51:16 fins al 01:55:16: https://apuntmedia.es/va/a-la-carta/programes/vist-en-tv/a-punt-directe/11-03-2019-a-punt-directe-

6 de març de 2019: EL MATÍ À PUNT

Programa en directe des de la Plaça de l’Ajuntament de València, amb Xavier Rausell representant a CÀNEM ESCOLA D’INDUMENTÀRIA.

Des del minut 02:18:54 fins al 02:37:50:

https://apuntmedia.es/va/a-la-carta/programes/vist-en-tv/el-mati-a-punt/06-03-2019-el-mati-a-punt-

 

28 de febrer de 2019: Visita al MUSEU FALLER de València

Els alumnes d’ESCOLA CÀNEM visiten el MUSEU FALLER DE VALÈNCIA. Ninots indultats, cartells anunciadors de les Falles, quadres de les Falleres Majors de València, insígnies falleres. I ara també, l’icònic vestit de Pepita Samper. 

20 de febrer de 2019: CÀNEM ESCOLA D’INDUMENTÀRIA en AL REMAT

Xavier Rusell i els nostres alumnes Ester Lara, Elena Sales i Kike García tornen a AL REMAT, de LEVANTE TV, per continuar parlant d’indumentària tradicional.

Aquest és el link: http://alacarta.levantetv.es/media/httpteledifusionvodes7088html5levantetvftpl-185

9 de febrer de 2019: Presentació d’Ester Lara i Sandra Ramón
Professors i alumnes de CÀNEM ESCOLA D’INDUMENTÀRIA no vam voler perdre’ns les presentacions de dues de les nostres alumnes: Ester Lara Herrero, FM de la Falla Joaquim Ballester de València i Sandra Ramón Ramo, FM de la Falla Mariano Benlliure de Paterna. Guapíssimes i molt orgulloses de lluir la indumentària que elles mateixes s’han confeccionat. A més de compartir amb les dues el seu dia somiat, els companys van ballar per a elles.

24 de gener de 2018: Premis DISSENYS QUE CANVIEN VIDES
La nostra alumna Lara Ruiz, de CÀNEM ESCOLA DE MODA, s’ha presentat als premis DISSENYS QUE CANVIEN VIDES, organitzats per la FUNDACIÓ COSO, i ha sigut seleccionada amb tres de les propostes de la seua Col·lecció Doek. Assistim a la desfilada dels candidats seleccionats que se celebra en el Palau de l’Exposició de València.

Vídeo resum de la desfilada: https://www.youtube.com/watch?v=637Ez7ZPU4s

12 de desembre de 2018: Eixida a Requena

Els alumnes de CÀNEM ESCOLA D’INDUMENTÀRIA TRADICIONAL visiten l’exposició DE CINTURA CAP AVALL. LA SAIA DE DRAP EN LA INDUMENTÀRIA TRADICIONAL, en el temple de Santa Maria de Requena. Amb la companyia d’un dels seus comissaris, Pablo Martínez, i posteriorment amb el cronista i folklorista Fermín Pardo, han gaudit també de l’EXPOSICIÓ PERMANENT D’INDUMENTÀRIA DEL MUSEU MUNICIPAL DE REQUENA, en el Convent del Carme.

Els alumnes també han pogut passejar per la CASA MUSEU DE LA SEDA DE REQUENA, on es pot veure la recreació d’una casa antiga amb el seu taller de costura i en l’últim pis un teler i tots els estris per travar la seda.

De cintura cap avall. La saia de drap en la indumentària tradicional

Exposició permanent d’indumentària del museu municipal de Requena

Casa museu de la seda de Requena

15 de novembre de 2018: Conferència en CÀNEM a càrrec de PILAR ROCHE, cap de producte i responsable de l’àrea de disseny de TUTTO PICCOLO
Pilar ens parla de la trajectòria de la marca, dels diferents departaments de l’empresa, i del procés de fabricació, des de la idea fins a la venda. La companyia de moda infantil Tutto Piccolo va ser fundada pel matrimoni Desiderio Mataix i Mercedes Moltó en 1982. L’empresa, amb seu a Alcoi (Alacant), està actualment pilotada pels seus fills i té més de 1.500 punts de venda, 25 botigues pròpies i corners a tot el món.

28 de novembre de 2018: Visita a la seu de TUTTO PICCOLO a Alcoi
Els alumnes de CÀNEM ixen d’excursió a TUTTO PICOLO, on visiten els diferents departaments de l’empresa (disseny, oficina tècnica, patronatge, gestió, màrqueting…) i interactuen amb les persones que converteixen en realitat tot un procés de producció. A més, tenen la possibilitat de veure els mostraris de les col·leccions 2019/2020, inclosos els teixits i els brodats.

26-28 d’octubre de 2018: Participació d’Escola Cànem en ESPAI INDUMENTÀRIA, Fira València


El nostre stand


Elena Sales, Premi Talent d’indumentària 2018

https://www.facebook.com/esindumentariatradicional/videos/323273365150291/

Nadia Zein: realització en directe dels seus turbants

https://www.facebook.com/tubodairabien/videos/497742290706290/

10 d’octubre de 2018: Exposició sobre ELS MOCADORS DE PIT BLANCS
Els alumnes de Cànem Escola d’indumentària es desplacen a la ciutat de Castelló per a visitar l’exposició organitzada per la fundació Dàvalos-Fletcher. En ella observen de prop gran quantitat de mocadors de pit blancs, els més característics de la nostra indumentària tradicional.

6-12 de juliol de 2018: tasques de restauració per a la FUNDACIÓ MARQUÉS DE CASTRILLÓN
María José Cañada, juntament amb quatre alumnes de Cànem Escola d’indumentària, són convidades per la FUNDACIÓ MARQUÉS DE CASTRILLÓN al Palau de Campos a Astúries, a passar allí del 6 al 12 d’octubre. Durant la seua estada, realitzen tasques de restauració tèxtil del patrimoni d’aquesta fundació.

26 de juliol de 2018: SESSIÓ FOTOGRÀFICA DE MODA
Estudi de l’estilisme de moda amb muntatge d’una sèrie de models de roba per a una sessió fotogràfica, en la qual es perfilen aspectes com la gamma cromàtica, la combinació de peces, l’escenari de la sessió i fins i tot, les postures de les models.

25 de juny 2018: LLUÍS ROMEU, de l’ALCORÇ ORFEBRES, visita CÀNEM ESCOLA D’INDUMENTÀRIA
Lluís ens mostra una gran varietat dels seus treballs i ens parla de la història i evolució de moltes peces, remarcant algunes de les seues característiques principals.

22 de juny 2018: Celebrem la nostra primera JORNADA DE PORTES OBERTES
Al matí el públic visita les instal·lacions d’ESCOLA CÀNEM per a veure als alumnes treballant, tant els d’indumentària com els de moda. També visita una exposició amb treballs realitzats pels estudiants.

A la vesprada, conferència a càrrec d’ALEJANDRO RESTA, que ens parla de la seua experiència en el món de la moda.

I després de la conferència, lliurament de premis. Teresa Signes s’emporta el guardó de CÀNEM MODA 2018 i Ester Lara el de CÀNEM INDUMENTÀRIA 2018. Amb aquests premis l’escola vol destacar l’esforç i el recorregut en l’aprenentatge dels estudiants. A continuació, els assistents gaudeixen amb l’exposició dels treballs realitzats pels alumnes.

Seguidament gaudim amb l’actuació de CÀNEM GRUP DE BALLS POPULARS. La jornada finalitza amb un vi d’honor.

16 de juny de 2018: María José Cañada viatja al MUSEU NACIONAL D’ARTS DECORATIVES DE MADRID per a assistir a un curs sobre teixits antics
El curs consisteix en l’anàlisi de teixits i fibres antigues, les tipologies i formes de teixir, des del segle IX fins al segle XIX.

25 de maig 2018: Visita al MUSEU DE LA SEDA
Els alumnes de CÀNEM ESCOLA D’INDUMENTÀRIA TRADICIONAL visiten el MUSEU DE LA SEDA i l’exposició temporal sobre la seda a Tailàndia. Molt interessant poder desfer les madeixes de seda, i veure els vestits que es realitzen tradicionalment amb aquesta fibra en la nostra casa.

24 i 25 de maig 2018: Alumnes i professors viatgen fins a MADRID
Viatge a Madrid per a gaudir d’algunes propostes culturals que ofereix la ciutat, relacionades amb la moda i la indumentària. La primera d’elles és la visita a l’exposició temporal ICONES D’ESTIL en el MUSEU DEL VESTIT, que fa un recorregut gràfic per algunes àrees del país a través de part dels fons etnogràfics de la institució.

En el MUSEU DEL VESTIT, a més de l’exposició temporal, els alumnes d’ESCOLA CÀNEM visiten també les instal·lacions i l’exposició permanent.

Els alumnes assisteixen també al museu THYSSEN-BORNEMISZA. A part de les col·leccions permanents d’art, visiten l’exposició SOROLLA I LA MODA en la qual es fa un recorregut per obres de l’artista, principalment retrats, com a exponents de la moda de les primeres dècades del segle XX.

7 de maig 2018: FEDE SAINZ DE ROBLES, de la marca SEPIIA, visita ESCOLA CÀNEM
Fede ens parla del seu projecte en una conferència que porta per títol «Com generar una empresa a través de la unió de moda i tecnologia».

23 d’abril 2018: Escola Cànem en l’exposició d’OKUDA SAN MIGUEL en EL CENTRE DEL CARME

Sessió fotogràfica dels treballs dels alumnes d’indumentària i de moulage per a INDUMENTAT, realitzada per TOTEM COMUNICACIÓ.

9 abril 2018: Participació de Cànem Escola d’indumentària en la PROCESSÓ DE SANT VICENT FERRER

Cànem Escola d’indumentària tradicional valenciana, juntament amb alguns amics del Grup de Balls Populars de les Folies de Carcaixent, participa en l’ofrena amb l’altar del Mocadoret.

27 març 2018: VISORI en Escola Cànem

Taller de la mà de Javier Soria, creador de la marca Visori FashionArt, sobre com donar-li un segon ús a peces ja confeccionades.

Sessió fotogràfica amb Visori en Escola Cànem. (Imatges de María Vagna)

18 febrer 2018: El Grup de balls populars Cànem en la presentació de MÓNICA OLTRA com FM 2018 Ángel de l’Alcázar-José Maestre

Cal destacar que la roba que llueix Mónica ha estat realitzada pels alumnes de Cànem escola d’indumentària tradicional valenciana.

2 febrer 2018: Escola Cànem visita l’exposició EL TEMPS DE LA SEDA en el MUSEU NACIONAL DE CERÀMICA I ARTS SUNTUARIES GONZÁLEZ MARTÍ DE VALÈNCIA

Col·lecció de teixits que mostra l’evolució dels diferents dissenys realitzats sobre seda.

27 gener 2018: Els alumnes del POSTGRAU EXPERT UNIVERSITARI EN FALLES I CREATIVITAT DE LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA visiten Escola Cànem

Masterclass de la mà de Xavier Rausell sobre el panorama actual de la roba en la indumentària fallera.

23 gener 2018: Escola Cànem visita la fàbrica d’HORTENSIA MAESO i una de les seues tendes

27 desembre 2017: Conferència de CLARA BELTRÁN en Escola Cànem

Conferència de Clara Beltrán sobre el col·leccionisme al segle XIX: la col·lecció de Maria Regordosa de Torres Reina (1888-1920) i els vestits regionals.

15 desembre 2017: Escola Cànem a REQUENA

EXPOSICIÓ PERMANENT DE LA INDUMENTÀRIA TRADICIONAL EN EL CAMP DE REQUENA-UTIEL en el MUSEU MUNICIPAL DE REQUENA.

EXPOSICIÓ «VAL MÉS L’EMBOLCALL QUE LA CRIATURA. LA INFÀNCIA EN LA TRADICIÓ DE REQUENA-UTIEL», en el TEMPLE DE SANTA MARIA DE REQUENA: diferents aspectes de la vida infantil d’antany sobre la indumentària, mobiliari, jocs i altres costums.

10 desembre 2017: Professors i alumnes de l’Escola Cànem amplien la seua formació fora de les aules

Professors i alumnes assisteixen i participen en el III SEMINARI DE LA PARAULA VESTIDA en el MUSEU PROVINCIAL DEL VESTIT POPULAR DE MORÓN DE ALMAZÁN, SORIA.

3 desembre 2017: Escola Cànem en el PASSE D’INDUMENTÀRIA TRADICIONAL organitzat per la Regidoria de Cultura Festiva i la Junta Central Fallera

Les Folies de Carcaixent i Escola Cànem participen en el passe d’indumentària tradicional organitzat per la Regidoria de Cultura Festiva i Junta Central Fallera per celebrar el primer aniversari de la declaració de les Falles de València com a Patrimoni de la Humanitat.

3-5 novembre 2017: Participació d’Escola Cànem en FESTA I NOCES, FIRA VALÈNCIA, amb un stand de luxe

el nostre stand

desfilada d’indumentària

desfilada de moda

accions

festival

vídeos

22 octubre 2017: Participació de Grup de balls populars Cànem en la PROCESSÓ DE LA VERGE D’AIGÜES VIVES DE CARCAIXENT

4 octubre 2017: Escola Cànem viatja a CASTELLÓ DE PLANA

Exposició “CASTELLÓ, LA IMATGE D’UN POBLE”, organitzada per Atzavara Danses i la Fundació Davalos-flecher.

MUSEU D’ETNOLOGIA de Castelló de la Plana.

Juliol 2017: Taller de tints, tintats i reserves

14 i 15 juny 2017: Escola Cànem viatja a MADRID

SASTRERIA CORNEJO: visita a l’exposició de roba de diverses èpoques per a sèries de televisió, teatre i grans produccions cinematogràfiques i als tallers on se segueix confeccionant roba per ser llogada al món de l’espectacle.

MUSEU DEL VESTIT: evolució històrica de la indumentària i dels testimoniatges del patrimoni etnològic representatius de la nostra cultura.

REIAL ACADÈMIA DE BELLES ARTS DE SANT FERNANDO: exposició de Paco Rabanne.

REIAL ACADÈMIA DE BELLES ARTS DE SANT FERNANDO: exposició de les pintures negres de Goya.

28 maig 2017: Grup de balls populars Cànem en LA JÀQUERA I LES DANSES DE VALÈNCIA

El Grup de balls populars Cànem, juntament amb el grup de balls populars Les Folies de Carcaixent, va estar representat amb la participació d’alguns dels seus alumnes en la Jàquera i les Danses de València.

Maig 2017: El professorat d’Escola Cànem en constant formació

Curs sobre restauració tèxtil a Madrid sobre teixits espolinats del segle XIX i XX: els teixits del luxe en la nostra indumentària tradicional valenciana.

25 maig 2017: Escola Cànem visita el MUSEU DE LA FESTA D’ALGEMESÍ

Exposició permanent al voltant de la PROCESSÓ DE LA MARE DE DÉU DE LA SALUT, declarada al 2011 Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco.

Exposició temporal RITUS DE PAS, que mostra els diferents vestits de cerimònia del segle XX.

26 abril 2017: Els alumnes de Cànem Escola d’indumentària en la PROCESSÓ DE SANT VICENT

6 abril 2017: Masterclass en el MUSEU VALENCIÀ D’ETNOLOGIA a càrrec d’Escola Cànem

Confecció d’un cosset de principis del segle XIX seguint els patrons d’una peça antiga. Xavier Rausell ens parla dels cossets des d’un punt de vista històric, del seu origen i evolució. Seguidament Àngel Martínez, especialista en restauració del patrimoni tèxtil, ens explica l’inevitable envelliment i degradació de la indumentària i l’anàlisi per a la seua restauració. María José Cañada, experta en patronatge i confecció de la indumentària tradicional, ens il·lustra sobre com reproduir aquesta peça fidelment. Mentre, les alumnes Virginia Noguera, Rosana Sacie i Sara Soler ens mostren en directe tot el procés: des del patró fins a l’envarat.

28 març 2017: Escola Cànem visita GARIN 1820

11 març 2017: Entrevista de RIBERA TV a Escola Cànem

https://youtu.be/ezBRv5GL6R4

 

18 febrer 2017: Debut de CÀNEM GRUP DE BALLS POPULARS

CÀNEM GRUP DE BALLS POPULARS debuta en la presentació de Marta Ródenas Carbonell, FM 2017 de la Falla Mossén Sorell-Corona i alumna de Cànem Escola d’indumentària.

15 febrer 2017: Escola Cànem visita el MUSEU DE BELLES ARTS DE VALÈNCIA

Febrer i març 2017: Escola Cànem com a part del #movimientoespolin d’AMSTEL

El #movimientoespolin, iniciat per Amstel, té com a fil conductor el reconeixement de l’espolí com el teixit-joia que ens identifica. D’altra banda, és també un toc d’atenció, ja que queden pocs telers i pocs teixidors que sàpiguen realitzar el teixit espolinat.

 

28 gener 2017: Els alumnes de la primera promoció del POSTGRAU FALLES I CREATIVITAT DE LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA visiten Escola Cànem

Xavier Rausell explica les claus de la indumentària tradicional i del concepte de la roba a l’antiga.

11 desembre 2016: Escola Cànem viatja a BORRIANA

Presentació dels dos volums d’INDUMENTÀRIA TRADICIONAL VALENCIANA, de Francesc Xavier Rausell Adrià, al Centre Cultural La Mercé de Borriana. Acte presentat per la nostra alumna Elena Sales, cort d’honor de l’FM 2017 de la Falla Caçadors.

30 novembre 2016: Escola Cànem visita l’exposició «INVENTANT LA TRADICIÓ» en el MUSEU VALENCIÀ D’ETNOLOGIA

23 novembre 2016: Escola Cànem en la inauguració de l’exposició «INVENTANT LA TRADICIÓ» en el MUSEU VALENCIÀ D’ETNOLOGIA

4 novembre de 2016: Escola Cànem visita els salons FESTA I NOCES 2016 en Fira València

21 octubre 2016: Escola Cànem visita el COL·LEGI DE L’ART MAJOR DE LA SEDA DE VALÈNCIA

29 setembre 2016: Festa d’INAUGURACIÓ d’Escola Cànem